Børn og overvægt

Ud over kostvejleder har jeg også taget speciale i børn og overvægt, da det er et stigene problem, hvilket jeg syntes er frygtelig synd for disse børn.

I Danmark er hvert femte barn overvægtigt, og 70 % af dem forbliver overvægtige som voksne, den statistik vil jeg gerne være med til at knække.

Overvægt er i dag blevet så udbredt, at vi kan have svært ved at se, hvis overvægt rammer vores egne børn. Men som forældre er det vigtigt at være opmærksom – allerede fra barnet er i børnehavealderen.

Overvægt kan få alvorlige konsekvenser både i barndommen i form af mobning og psykiske problemer, men også senere i livet hvor overvægt kan resultere i fx forhøjet blodtryk, hjerte-kar-sygdomme, type 2-diabetes og ledskader.

Dit barn skal derfor hjælpes og støttes i ændringen af kost- og motionsvaner. Det er afgørende, at alle i familien bakker op om de ændringer, der skal ske i barnets kost- og motionsvaner.

Sense kostvejleder go change

En fornuftig fordeling af dagens måltider er tre hovedmåltider og to til tre mellemmåltider. Hovedmåltiderne skal indeholde mere energi (kcal) end mellem måltiderne. Hygge behøver ikke være noget sødt eller usundt, det kan lige så godt være grønsagerstave, læse en bog sammen, spille kort, eller noget helt anden, det er bare at finde ud af hvad i godt kan lide at lave sammen.

Få børnene til at være en del af madlavningen ind imellem, det gør dem til en del af fællesskabet og tit ”tør” de smage mere, hvis de har været med til at lave det, og der kan foregå en masse hygge og snak.

Jeg køre individuelle forløb med børn/familie som har brug en ny livsstil.